لامپ هدلایت
لامپ هدلایت خودرو

لامپ هدلایت

لامپ هدلایت خودرو چیست ؟

هدلایت

هدلایت (Headlight)  نوعی لامپ خودرو است که دارای عملکردی بهینه‌تر از لامپ‌های دیگر بوده و در تصادفات مقاومت بیشتری داشته و خطرات زیست محیطی کمی دارد. معمولا بدنه و در پی آن لامپ‌ها، در زمانی که اتومبیل تصادف می‌کند بیشترین آسیب را می‌بینند، اما اگر برای خودروی خود از لامپ ال ای دی هدلایت خودرو استفاده کرده باشید، حتی بعد از تصادف نیز این لامپ‌ها کار می‌کنند و بر خلاف لامپ‌های معمولی خراب نمی‌شوند. این لامپ‌ها از تکنولوژی روز بهره می‌برند و با داشتن مقاومت بالا در برابر ضربه، دوام بالایی هم دارند. در ادامه علاوه بر معرفی این نوع لامپ به آموزش تعمیر هدلایت و آموزش نصب هدلایت پرداخته شده است.

هدلایتها نور مناسبی برای روشن کردن محیط جلوی خودرو تولید می‌کنند. این چراغ‌های جلو از لامپ ال ای دی ساخته می‌شوند و تکنولوژی اس ام دی باعث کیفیت بالای آنها شده است. این لامپ‌ها را می‌توان به جای چراغ‌های جلو و پرژکتورهای روی سپر استفاده کرد. هر کدام از انواع محصولات دارای مزایای مخصوص به خود هستند و  دارای مزایایی است که بیشتر تولید کنندگان خودروها از آنها استفاده می‌کنند. معمولا این لامپ‌ها با برق ۱۲ ولت کار می‌کنند و نیازی به افزایش و یا کاهش ولتاژ ندارند.

کاربردهای لامپ هدلایت

هدلایتها را می توانید در کاسه چراغ جلو و پروژکتور های داخل سپر استفاده کنید. همانطور که می دانیم در هر خودرویی دو جهت نور که به آن ها نور بالا و نور پایین گفته می شود وجود دارد. خودرو های امروزی از پروژکتور های داخل سپر نیز به جهت بهتر کردن کیفیت نور دهی نیز بهره می برند. هر کدام از موارد گفته شده دارای یک سوکت خاص و یک طراحی منحصر به فرد برای قرار گرفتن پایه  لامپ هستند. به این دو عامل پایه می گویند.

لامپ هدلایت ال ای دی

انواع هدلایت ؛ هدلایت H1 و هدلایت H4 و هدلایت H11 و هدلایت H7 

نور بالا، نور پایین و پروژکتور ها هر کدام پایه ی خاصی دارند که برای نصب هدلایت باید پایه مناسب برای کاربری مورد نظر را انتخاب کرد. برای مثال شخصی برای تهیه ی هدلایت اقدام می کند. خودروی او تویوتا کرولا بوده و پایه های اختصاصی برای نور بالا، نور پایین و پروژکتور های این خودرو به ترتیب H1 , H7 و H11 می باشد. پس با توجه به کاربری هدلایت باید پایه مناسب را انتخاب کنید. البته دانستن پایه لامپ ها جنبه ی تخصصی داشته و این انتظار از خریداران آن نیست که پایه ی لامپ ها را بدانند. 

شدت نوردهی و توان مصرفی لامپ هدلایت خودرو

شدت نور دهی و توان مصرفی هدلایتها دیگر مواردی است که دانستن آن کمک شایانی به انتخاب درست یک هدلایت می کند. شدت نور دهی را با واحد لومن و توان مصرفی را با واحد وات بیان میکنند. برای درک بهتر این موضوع بهتر است بدانیم به طور متوسط یک لامپ معمولی شدت نوردهی برابر با ۳۸۰۰ لومن دارد. توان مصرفی لامپ های رایج در هر خودرویی متفاوت بوده و عامل مهمی در انتخاب هدلایت می تواند محسوب نشود. این بدان معنا نیست که توان مصرفی مهم نیست، اما می تواند تغییر کند. توان رایج در بین لامپ ها ۴۰ وات می باشد. فرضا برای پروژکتور ها که دارای محفظه ی کوچکتری نسبت به کاسه چراغ ها هستند، توان ۳۰ وات یا نهایتا ۴۰ وات مناسب است. توان ۸۰ وات باعث سوختن و از بین رفتن سوکت لامپ و آب شدن آن می شود. در صورت انتخاب توان بالاتر می بایست توان سیم و سوکت پایه لامپ را نیز بالاتر برد.

طول عمر هدلایتها

طول عمر هدلایتها بر حسب دقیقه مطرح می شود. معمولا این مدت زمان که به عنوان تاریخ مصرف یا عمر مفید آن عنوان می گردد به مراتب بیشتر از عمر مفید یک کاسه چراغ و خودرو می باشد. پشت هر لامپ هد یک عدد فن به جهت خنک کردن چیپ ست هدلایت تعبیه شده است. بعضی از هدلایت ها دارای کیس یا جعبه مدار هستند (هدلایت ها ترانس ندارند) داشتن یا نداشتن این کیس تنها به طراحی کارخانه سازنده مربوط میشود و بودن یا نبودن آن در مسیر سیمکشی هدلایت در کیفیت آن موثر نیست. برخی دیگر بدون کیس می باشند. کیس ها با توجه به ساختار هدلایت از طرف کارخانه به صورت فابریک در مسیر سیم کشی آن قرار دارد. اگر هدلایت بدون کیس دیدید تعجب نکنید.

تفاوت لامپ هدلایت و زنون

تفاوت لامپ هدلایت و زنون

در مورد تفاوت لامپ ال ای دی خودرو بین لامپ زنون و لامپ هدلایت خودرو تفاوت های وجود دارد که در ادامه به برخی از آنها اشاره شده است.

  • هد سریعا روشن می شود ولی زنون برای روشن شدن نیاز به گرم شدن دارد
  • زنون ها دارای نور بسیار شدید و خطر آفرین هستند که این ویژگی در هدلایتها نیست
  • ایجاد مشکلات برقی در خودرو توسط زنون امری طبیعی است ولی در هد این مشکلات وجود ندارد
  • زنون ها به هنگام شکستن و در تصادفات می توانند از دو جهت خطر ساز شوند. اول آنکه متصاعد شدن گاز بکار رفته در زنون خود عامل خفگی بوده و دوم آنکه میزان ولتاژی که در زنون ها وجود دارد بسیار زیاد و کشنده است.
  • بی شک هدلایتها از برتری های زیادی نسبت به زنون برخوردارند.
  • لازم به ذکر است که زنون هایی که به صورت فابریک بر روی خودرو های خارجی تعبیه شده اند، از استاندارد لازم برخوردار هستند. همچنین استفاده از زنون های متفرقه با توجه به قوانین راهنمایی و رانندگی ممنوع می باشد.
  • گفتنی است که اگر شخصی به مدت نیم ثانیه به نور لامپ زنون نگاه کند، به مدت ۴ تا ۸ ثانیه دچار اختلال بینایی می گردد. این امر باعث ایجاد خطر های جاده ای می شود.

مزایا و معایب لامپ هدلایت

در ادامه به بررسی مهمترین مزایای لامپ هدلایت و همچنین معایب لامپ هدلایت پرداخته شده است.

خرید-لامپ-هدلایت-ماشین

مزایای هدلایت

در مورد مزایای لامپ هدلایت می توان مهمترین موارد را بصورت زیر نام برد:

  • بازدهی بالا: لامپ های LED لومن یا روشنایی بیشتری را نسبت به میزان وات مصرفی نسب به لامپ های رشته ای تولید میکنند. همچنین بازدهی این لامپ ها با تغییر سایز و شکل تغییر نمی کند.
  • دیر گرما شدن: گرم شدن یا رسیدن به نهایت نور سیستم هد بسیار سریع است. مدت زمانی که طول می کشد یک سیستم هد به نهایت نور خور برسد یک میکرو ثانیه یا یک میلیونیوم ثانیه است. این زمان در مقایسه با نیم تا یک ثانیه در لامپ های رشته ای و دو تا هفت ثانیه در لامپ های زنون تقریبا صفر است.
  • مقاوت بالا : سیستم هدلایت و در کل لامپ های LED برای استفاده هایی که درگیر روشن و خاموش شدن زیادی هستند ایده آل هستند و بر خلاف لامپ های رشته ای و سیستم های زنون که روشن و خاموش کردن سریع از عمرشان میکاهد، روی طول عمر این سیستم هیچ اثر مخربی ندارد.
  • حرارت پایین: برخلاف اغلب سیستم های نور پردازی که حرارت زیادی تولید میکنند،لامپ های LED حرارت بسیار کمتری تولید میکنند.انرژی تلف شده در این سیستم توسط پایه هد منتقل می شود که به مراتب ایمن تر و بهتر از سایر لامپ هاست.
  • خرابی کم: سیستم های هدلایتها به مرور زمان و با کم نور شدن در طول زمان خراب می شوند و مانند سیستم های زنون و لامپ های رشته ای به یک باره نمی سوزند.
  • طول عمر بالا: سیستمهای هد در مقایسه با سایر سیستم های نور پردازی طول عمر بسیار بیشتری دارند.طول عمر متوسط لامپ های LED در شرایط ایده آل ۳۵ تا ۵۰ هزار ساعت است،این عدد در مقایسه با ۲ هزار ساعت برای لامپ های رشته ای و ۱۲ هزار ساعت برای سیستم های زنون عددی بسیار چشمگیر است.

معایب هدلایت

از جمله معایب هدلایت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • حساسیت به گرما: لامپ های LED به شدت نسبت به حرارت حساسند. استفاده ی طولانی مدت از این لامپ ها در دماهای بالا ممکن است باعث فشار و حتی سوختن آنها شود. برای اطمینان از خنک ماندن لامپ ها حتما باید از سیستم خنک کننده یا HEAT SINK استفاده شود. هرچه لامپ ها خنک تر بمانند طول عمر بیشتری خواهند داشت.
  • حساسیت به ولتاژ: یکی از ایرادات هد این است که لامپ های LED باید با ولتاژی بالاتر از حداقل ولتاژ مورد نیازشان و جریان الکتریکی کمتر از حد تعیین شده برایشان تغذیه شوند. جریان الکتریکی و در نتیجه طول عمر لامپ ها میتواند به شدت توسط تغییرات جزئی ولتاژ تحت تاثیر قرار گیرد. برای همین این لامپ ها نیاز به یک قطعه ی اضافی به نام نوسانگیر که معمولا روی سیم هدلایت قرار می گیرد،دارند.
  • کاهش بازدهی: بازدهی لامپ های LED در صورت افزایش جریان کاهش می یابد. همچنین در صورت افزایش جریان گرمای بیشتری نیز تولید می گردد که این خود باعث کاهش طول عمر مفید لامپ ها می گردد.
  • استفاده در محیط بسیار سرد: در صورت بارش سنگین برف و یخبندان، به دلیل نداشتن حرارت تابشی،ممکن است روی چراغ یخ زده و نور چراغ را محدود کند.

آموزش تعمیر لامپ هدلایت و آموزش نصب لامپ هدلایت

به دلیل استفاده و کاربردهای زیاد این نوع لامپ مسائلی مانند آموزش تعمیر لامپ هدلایت و آموزش نصب لامپ هدلایت هم مانند لامپ ال ای دی مورد توجه قرار گرفته است. در ادامه آموزش تعمیر لامپ هدلایت و آموزش نصب لامپ هدلایت در قالب ویدئو نمایش داده شده است.

آموزش تعمیر لامپ هدلایت

آموزش نصب لامپ هدلایت

دیدگاهتان را بنویسید