آیا استفاده از لامپ کم مصرف سرطان زا است؟
اگر بخش اول مطلب آیا استفاده از لامپ کم مصرف سرطان زا است؟ را مطاله نکرده اید، پیشنهاد می کنیم ابتدا «آیا استفاده از لامپ کم مصرف سرطان زا است؟ (بخش۱)» را مطالعه کنید. تا به ادامه مطلب لامپ کم مصرف سرطان زا است یا خیر بپردازیم.
آیا لامپهای کممصرف میتوانند بر بینایی ما تاثیر بگذارند؟
در مجله بهداشت عمومی آمریکا، به این مساله اشاره شده که افزایش مصرف لامپهای فلورسنت بهعنوان یک راهکار برای کاهش تغییرات اقلیمی می تواند منجر به افزایش بیماریهای چشمی شود. این پژوهشگران به این نکته اشاره کردهاند که لامپهای فلورسنت ممکن است بیماریهای چشمی که با امواج ماورای بنفش مرتبط هستند را تا مرز ۱۲ درصد افزایش دهند. به گفته این محققان و بر اساس آمارهایی که اعلام کردهاند، افزایش ۳۰۰۰ مورد آب مروارید و ۷۵۰۰ مورد زائده موسوم به ناخنک را که سالانه در استرالیا گزارش میشود، می توان با این مساله در ارتباط دانست. این محققان به نظارت هر چه جدیتر بر تولید و خرید لامپ کم مصرف ( خرید لامپ فلورسنت ) تاکید کردهاند.
لامپ کممصرف چگونه بر روی انسان اثر می گذارد؟
مدت زمان قرار گرفتن در معرض نور لامپهای کممصرف و فلیکرینگ (سوسو زدن) آنها از جمله عواملی است که بر میزان تاثیرگذاری این لامپ بر بدن انسان نقش دارد.
لامپهای کممصرفی که سوسو میزنند میتواند بر افرادی که نسبت به نور حساس هستند، تاثیرگذار باشند. سوسو زدن لامپهای کممصرف و فلورسنت میتواند برای کسانی که به بیماریهایی مانند اوتیسم، صرع، جذام، سندروم خستگی مزمن، بیماری لایم مبتلا هستند و یا مشکل سرگیجه دارند؛ دردسرآفرین باشد.
سازمان بهداشت انگلیس بر اساس تحقیقاتی که در زمینه لامپهای فلورسنت فشرده (CFL) انجام داده، توصیه میکند که بیشتر از یک ساعت در روز در فاصله کمتر از ۳۰ سانتیمتری این لامپها نباشید این واقعیت را در نظر داشته باشید که همه اشکال لامپهای کممصرف لزوماً مشکلزا نیستند اما قرار گرفتن طولانیمدت در معرض نور آنها بالاخص زمانی که فاصله ایمن را با آنها رعایت نکنید، میتواند تاثیری مشابه آنچه که از امواج ماورای بنفش خورشید انتظار داریم را بر پوست بدن ما ایجاد کند.
احتیاطها در مورد لامپ کم مصرف را جدی بگیرید
امکان تاثیرگذاری لامپهای کم مصرف بر بدن انسان وجود دارد لذا در صورتی که شما هم جزو مصرفکنندگان این محصولات هستید، حتماً باید توجه داشته باشید که ساعتهایی که در معرض نور آنها قرار میگیرید، محدود و مشخص باشد.
نکته بسیار مهمتر درباره لامپ کممصرف، آسیبهای ناشی از شکستگی آنهاست. اگر به هر دلیل لامپ کممصرفی شکست، سریع کودکان و بالاخص زنان باردار را از اطاق خارج کنید. بهتر که تا چند روز کسی وارد آن اتاق نشود.
استفاده از ماسک و دستکش برای جمعآوری تکههای لامپهای شکسته ضروری است. دستگاه تهویه مطبوع را نیز سریعاً خاموش کرده و پنجرهها را باز کنید. پوست شما و حتی ریههایتان به هیچوجه نباید با لامپ شکسته تماس پیدا کند. کاغذهای مقوایی و یک کیسه پلاستیک جهت برداشتن قطعات کفایت میکند. به خاطر داشته باشید که استفاده از جاروبرقی برای جمعآوری قطعات شکسته لامپهای کممصرف، ممنوع است. توصیه میشود که بقایای لامپ را نیز تحت هیچ شرایطی به سطل آشغال نیندازید و آن را هم در منزل نگاه ندارید. مراکز و غرفههای بازیافت بهترین مکان جهت تحویل دادن بقایای لامپهای کممصرف شکسته هستند، پس لطفاً به مسوولیت شهروندی خود عمل کنید.
در نهایت میتره به شما توصیه می کند پس از مطالعه موضوع لامپ کم مصرف سرطان زا ، در تصمیم به خرید لامپ کم مصرف ( لامپ فلورسنت ) دقت بیشتری را به خرج دهید و گزینه های ایمن تری همچون خرید لامپ ال ای دی را مد نظر قرار دهید.
همچنین جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید مطالب لامپ ال ای دی یا لامپ کم مصرف ؟، معایب و خطرات لامپ کم مصرف شکسته و آنچه درباره لامپ کم مصرف باید بدانید را مطالعه کنید.