لامپ برای عکاسی در خانه و سایر تجهیزات
این روزها بیش از پیش انجام بسیاری از کارها به شکل دورکاری و معمولا در خانه انجام می شود. همچنین بسیاری از کسب و کارها مانند کسب و کارهای اینترنتی صاحب مکان و فروشگاه نیستند بلکه کلیه کارهای آن ها در خانه انجام می شود. اولین مساله در انجام کارها در خانه وجود تجهیزات و امکانات مناسب است. برای عکاسی در خانه احتیاج به دوربین و تجهیزات مناسب و نور مناسب دارید. این نور برای عکاسی باید توسط لامپ برای عکاسی تامین می شود. برای این کار می توانید از لامپ ال ای دی برای عکاسی استفاده نمایید.
در این مطلب از مجله میتره به بررسی و معرفی لامپ برای عکاسی در خانه می پردازیم.
ساخت بهترین استودیو عکاسی خانگی
در ادامه به معرفی تجهیزات اصلی عکاسی که مورد استفاده قرار می گیرد را به شما معرفی میکنیم.
هد فلاش
اکثر کیتهای نورپردازی حداقل دو عدد هد فلاش دارند و علاوه بر لوله فلاش، یک لامپ مدلینگ نیز در این گونه کیتها وجود دارد. اکثر این هدها یک اسلیو قابل سوئیچ هم دارند که اجازه میدهد یک فلاش توسط فلاش دیگر فعال شود و بدین صورت شما فقط نیاز دارید دوربین خودتان را به یکی از فلاشها متصل کنید.
سه پایه نور
مهمترین دلیل استفاده از فلاش استودیویی این است که نور را در فاصله دورتری از دوربین قرار دهید و به همین خاطر داشتن پایه نور ضروری است. از سه پایه نور برای نگه داشتن هد فلاش استفاده میشود و به همین خاطر با استفاده از آنها میتوانید فلاش را در فاصله و زاویه مناسبی از سوژه قرار دهید.
چتر نور
چتر نور یکی از استانداردترین وسایل برای نورپردازی عکاسی در خانه است. نور فلاش به صورت مستقیم به چتر میتابد و سپس نور روی سوژه بازتاب مییابد. این چترها در سطوح بازتابدهنده مختلفی موجود هستند اما متداولترین سطحهای موجود عبارتند از سفید، نقرهای و طلائی
سافت باکس
سافت باکس پیچیدهتر از چتر است اما وقتی که به کار با آنها عادت کنید، راحتتر عکاسی میکنید. این وسیله چتر مانند نور نرمتری ایجاد میکنند و روشنایی آنها نیز خیلی بیشتر است.
رفلکتور
رفلکتور یکی از متداولترین ابزارهای نورپردازی استودیویی است و در صورتی که فقط از یک منبع نور استفاده میکنید، کمک زیادی به شما میکند. شما برای نورپردازی عکاسی در خانه همانطور از این نور استفاده میکنید که در زمان استفاده از نور طبیعی استفاده میکنید. در واقع دلیل استفاده از رفلکتور در نورپردازی این است که نور را روی سوژه بازتاب دهید و تمام قسمتهایی که سایه سخت دارند را بپوشانید
نور چه لامپی برای عکاسی مناسب است ؟
در ادامه به بررسی چند نوع لامپ برای عکاسی و مزایای و معایب هر کدام می پردازیم
لامپ ال ای دی
یکی از انواع نورهای عکاسی نور لامپ ال ای دی است. این نوع نور استودیویی خیلی کم مصرف است و حرارت بسیار کمی هم تولید میکنند و به دلیل سازگاری و قابل حمل بودن در حال تبدیل به یک استاندارد جدید در بازار عکاسی و فیلمبرداری هستند.
الایدی برای روشنایی از دیود نورافشان استفاده میکند. در واقع این لامپ یک دیود نورافشان نیمه رسانا است که زمانی که جریان الکتریکی از آن عبور میکند از خود نور مرئی منتشر میکند.
در حال حاضر میتوان گفت نور لامپ ال ای دی برای عکاسی در خانه بهترین گزینه است.
مزایا:
- نشان دادن رنگ چشم
- توانایی استفاده از دمای رنگ تنگستن یا نور روز
- سازگاری بالا
- مقاوم در مقابل شکنندگی
- طول عمر بالا
- مصرف برق بهینه
معایب:
- قیمت نسبتا بالا
- سیستم کابلی
لامپ رشته ای
لامپهای رشته ای یا تنگستن یکی از متداولترین نوع لامپ رشتهای هستند که در انواع نور استودیویی از آنها استفاده میشود.
لامپ رشته ای منبع نوری مصنوعی است که نور درخشانی از خود ساطع میکند. در این نوع لامپها، جریان الکتریکی از یک رشته نازک از جنس فلزی به نام تنگستن (که مقاومت الکتریکی نسبتاً زیادی دارد) عبور کرده و رشته نازک در اثر داغ شدن، نورانی میشود. در لامپ رشته ای یک حباب شیشهای بسته از رسیدن اکسیژن به رشته جلوگیری میکند.
مزایا :
- قیمت ارزان
- قابل استفاده در محیط گرم
معایب :
- گرمای زیادی
- مصرف برق بالا
- دمای رنگ ناپایدار
- عمر کوتاه
- شکننده
لامپ فلورسنت ( مهتابی)
عملکرد این لامپ براساس بخار جیوه است. به این صورت که در دو طرف لوله شیشه ای که درون آن بخار جیوه و گاز آرگون وجود دارد، الکترودها قرار دارند. وقتی جریان برق برقرار میشود الکترونها از میان گاز داخل لوله شیشهای از یک الکترود به الکترود دیگر جریان پیدا میکند. جریان الکترونها بخار جیوه را برانگیخته کرده که انرژی اضافه را بهصورت نور ماورا بنفش از خود ساطه می کنند. سطح داخل لوله شیشه ای نیز با فسفر پوشیده شده است و نور ماورای بنفش تابیده شده از اتمهای جیوه که نامرئی است به لایه فسفر تابیده و فسفر آن را بهصورت نور مرئی تابش میکند.
این لامپها از محبوبیت خیلی کمی در بین عکاسها برخوردار هستند و دلیل آن عموما سایه رنگ آبی یا سبزی است که تولید میکنند. با این وجود برخی عکاسها نورهای استودیویی خودشان را با استفاده از لامپهای فلورسنت غیر سوسو زن (Non-Flicker) درست میکنند. این کار خیلی سریع انجام میشود و هزینه نسبتا کمی هم دارد.
مزایا :
- کم مصرف
- قیمت نسبتا ارزان
- کار با دمای کم
معایب :
- سایه رنگ آبی، سبز و…
- ماده مضر جیوه
- شکننده
منابعexpertphotography.com
نورنگار