معایب و خطرات لامپ کم مصرف شکسته
لامپ کم مصرف
امروزه در بسیاری از خانه ها لامپ کممصرف یا لامپ فلورسنت فشرده یا لامپ cfl وجود دارد و مورد استفاده قرار می گیرد. بر خلاف لامپ ال ای دی، نکات مهمی در مورد استفاده از لامپ کم مصرف وجود دارد و هر مصرف کننده باید نسبت به خطرات لامپ کم مصرف و معایب لامپ کم مصرف آگاه باشد. مضرات لامپ کم مصرف به چند دسته سلامتی، محیط زیست و فنی تقسیم که شکستن لامپ کم مصرف و وجود جیوه در لامپ کم مصرف شکسته اهمیت این موضوع در زمینه سلامت را دو چندان کرده است. پس از ممنوعیت واردات لامپ کم مصرف در اتحادیه اروپا، مشکلات این لامپ ها بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. با این مطلب از مجله میتره همراه باشید تا در خرید بین لامپ ال ای دی یا لامپ کم مصرف انتخابی مناسب داشته باشید.
خطرات لامپ کم مصرف
مسمومیت جیوه
خطرات UV
آتش سوزی
سردرد و میگرن
شکستن لامپ کم مصرف
پس از شکستن لامپ کممصرف (لامپ فلورسنت فشرده یا لامپ cfl)، اقداماتی را باید انجام داد که در ادامه به آن ها اشاره شده است:
- ابتدا باید همه درب و پنجره ها را باز کنید تا هوا تهویه شود. البته درب مکانی که لامپ کم مصرف شکسته است را به بقیه مکان ها ببندید تا آلودگی به آن مکان ها سرایت پیدا نکند.
- برای تهویه هوا حدودا ۱۵ دقیقه کافی است. پس از ۱۵ دقیقه نیز باید ماسک تنفسی به مکان بازگردید.
- به هیچ وجه برای جمع کردن خرده های شکسته لامپ کم مصرف از جارو برقی استفاده نکنید. با این کار فضا آلودگی در محیط پخش خواهد شد.
- خرده های بزرگ لامپ شکسته را با بدون تماس مستقیم با دست و با دستکش جمع آوری کنید. خرده های کوچک تر لامپ شکسته شده را با استفاده از چسب نواری (چسب ۵ سانتی) از روی سطح زمین جمع آوری کنید.
- سپس با یک دستمال خیس روی سطحی (فرش یا سرامیک) که لامپ شسکته وجود دارد را با دستمال تمیز کنید.
- خرده های شکسته شیشه لامپ، چسب، دستمال و قسمت های باقیمانده لامپ را داخل یه محفظه یا کیسه محکم در بسته ای قرار داده و جداگانه دور بیاندازید.